• 35 održanih radionica
  • više od 2600 sudionika
  • prosječna ocjena 5
  • preporuka korisnika 99%
Elliot Jay Stocks: Advanced typography for the web & print

10.01.2017.

Radionica tipografije sans zamjerke!

Eliot Jay Stocks ima štogod za reći o tipografiji, i to s pravom. U Zagreb je došao podijeliti svoja znanja, odgovoriti na neka naša pitanja, natjerati nas da si postavimo nova te sami na njih potražimo odgovore.

Osnivač tipografskog časopisa 8 Faces i bivši kreativni direktor Adobe Typekita Eliot Jay Stocks bio je gost predavač HOWtoWOW akademije na radionici posvećenoj dobrom oblikovanju tekstualnih elemenata, osobito na webu.

Stocks nam je održao zanimljivo i dinamično predavanje, s vježbama za sudionike nakon svake završene cjeline (typo combinations, typo systems, responsive/web typography) i mnoštvom primjera iz branše. Evo kako su ga doživjeli sami polaznici:

Predavač: 4.79

Prezentacija: 4.74

Sveukupna ocjena radionice: 4.71

Ma znate što, zaokružit ćemo mi to njemu na 5! Slično su razmišljali i naši HOWtoWOW akademci jer svi bi od reda radionicu preporučili kolegama. Posebno su nahvalili pristupačnost i opuštenost te način prezentiranja predavača, kao i bogatstvo vrijednih resursa za daljnje samostalno istraživanje.

Sljedeću HOWtoWOW lekciju održat će nam naš stari znanac, Dave Birss, koji će nas provesti kroz izbor nekih od najnagrađivanijih i najnevjerojatnijih radova posljednjih godina. Budite s nama 7. veljače!

Pogledajte fotogaleriju Downloadajte prezentaciju

O radionici

Stocks u Zagreb dolazi s jednim ciljem edukacije o svemu važnom za dobro oblikovanje tekstualnih elemenata, počevši od osnova čitljivosti i samog odabira tipografije, do naprednijih vještina poput korištenja tipografskih varijacija radi savladavanja optičkih efekata. I još puno toga. Uz praktični rad i puno primjera.

Stocks radionicu otvara osnovama tipografije: terminologijom i klasifikacijom, x-visinom i čitljivošću, različitom veličinom slova, proredima te važnošću investiranja u dobru tipografiju. Nakon osnova, u drugom dijelu radionice ulazi dublje u problematiku s temama poput odabira prave tipografije i smjernica za dobro kombiniranje različitih tipografskih stilova. Sve navedeno bit će povezano s primjenom tipografskih načela na medij weba, a stečena znanja valjat će i praktično primijeniti. Potaknuti na kreativnu upotrebu tipografije kroz web kao medij, sudionici će imati priliku prezentirati rješenja i razmijeniti s ostalima svoja razmišljanja.

Iako su sva tipografska načela primjenjiva u printu i web dizajnu, poseban fokus bit će na webu i njegovim tehničkim osobinama i zakonitostima.

 

O predavaču

Elliot Jay Stocks je osnivač tipografskog časopisa 8 Faces. Donedavno je bio kreativni direktor Adobe Typekit servisa. Naposljetku se ipak vratio poslu nezavisnog dizajnera te proizvodnji sadržaja za web, print i branding za razne međunarodne klijente. Uz to, svakih par tjedana predaje na drugoj konferenciji u nekom dijelu svijeta.

 

Agenda

09:00 – 09:15 Prijava sudionika i jutarnja kava

09:15 – 10:45 Osnove tipografije i važnost investiranja u dobru tipografiju. Napredna tipografija i korištenje varijacija.

10:45 – 11:00 Stanka za kavu

11:00 – 12:30 TIpografija za web. Responsive tipografija, tehnička ograničenja, self-hosting, subsetting i drugo.

12:30 – 13:30 Stanka za ručak

13:30 – 15:00 Grupni rad i vježba. Zaključak.

15:00 Kraj radionice

 

Priznanje za znanje

Polaznici ove radionice dobit će certifikat o završenoj edukaciji HURA-ine HOWtoWOW akademije o naprednoj tipografiji za print i web.

 

Lokacija

HURA / Bruketa&Žinić OM, Zavrtnica 17 (4. kat), Zagreb

 

Iduća radionica

Dave Birss: Learning from award-winning work